Tillsammans för flyktingar från Ukraina (6)

Familjer som flytt konflikten i Ukraina och kommit till Horredsbygden, vill gärna lära känna bygden och delta i aktiviteter med oss som bor här.

Vilka aktiviteter kan erbjudas barn och vuxna som kommit hit från Ukraina? Det kan vara att fika ihop, samtala, förklara samhällsfunktioner, laga mat ihop, träna tillsammans, leka med barnen, och mycket annat. Frivilliga och föreningar bjuds in att delta i informationsmöte den 31 mars kl 19.00 i Horreds församlingshem. Där diskuteras vad som kan erbjudas för olika åldrar och intressen, och hur aktiviteter genomförs på en säkert grund.

Alla som anmäler intresse av att vara engagerad i olika aktiviteter eller som erbjuder akutboende kallas till informationsmöte den 31 mars kl 19.00 i Horreds församlingshem.

Samordningsgruppen hoppas att vi alla kan bidra på olika sätt till att underlätta tiden i bygden för dem som tvingats att fly krigszonerna i Ukraina, och att vi gör det tillsammans i bygden.

Vid spontanankomst av flyktingar från Ukraina till bygden, ta kontakt med Samordningsgruppen för hjälp och stöd direkt: Ingrid Brelind 0705880784, Harriet Hägg 0704242403 eller Hasse Andersson 0724435647.

Föreningen Tjernobylbarn i Horred  §  Horredsbygdens byalag  §  Horredsbygdens Rödakorsgrupp  §   Istorps pastorat i Svenska kyrkan  §  Lions Club Horred  §  Mötesplatsen Horred

2 Kommentarer on “Tillsammans för flyktingar från Ukraina (6)

  1. Reading your article helped me a lot and I agree with you. But I still have some doubts, can you clarify for me? I’ll keep an eye out for your answers.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *