Tillsammans för flyktingar från Ukraina (4)

Några familjer som flytt konflikten i Ukraina har kommit till bygden, för återhämtning och ett nytt steg i livet. Nu kommer de fina skänkta kläderna mm väl till pass. Samordningsgruppen är tacksam för allt stöd som visats i bygden, och som möjliggör ett värdigt mottagande.

Det finns behov av en bilbarnstol för en ettåring, och den som kan avvara en sådan, ring Harriet Hägg 0704242403 så kommer den väl till pass. Kanske bara till låns – det är inte lätt att avgöra just nu.

Vem kan prata ukrainska eller ryska, och hjälpa till med muntlig översättning vid behov? Kontakta Eva Andrée 0701509335 och meddela tillgänglighet.

Vid spontanankomst av flyktingar från Ukraina till bygden, ta kontakt med Samordningsgruppen för hjälp och stöd direkt: Ingrid Brelind 0705880784, Harriet Hägg 0704242403 eller Hasse Andersson 0724435647.

Medel förmedlas till Samordningsgruppen genom swish: 1233179256  Resterande medel när aktiviteterna avslutas i bygden går till Röda Korsets insamling för Ukraina. Lions i Horred samlar in till samma konto utanför ICA Nära i Horred under helgen.

Erbjud akutboende, i t ex rum i bygden, till Samordningsgruppen för kortfristiga behov och för flyktingar som ännu inte registrerat sig via Migrationsverket: Fredrik Borglin 073 0277906. Observera att du kan bli kontaktad för att med kort varsel öppna upp boendet.

Vill du vara kontaktfamilj för att stötta flyktingar från Ukraina – genom språk- och samhällsintroduktion, eller vara aktiv i andra aktiviteter, t ex träffas och fika, vara med barnen medan de vuxna kan få en lugn stund osv, kontakta Marita Sternfeldt 0706432388.

Alla som anmält intresse av att vara engagerad i de olika aktiviteterna eller som erbjuder akutboende kallas till informationsmöte den 31 mars kl 19.00 i Horreds församlingshem.

Samordningsgruppen hoppas att vi alla kan bidra på olika sätt till att underlätta tiden i bygden för dem som tvingats att fly krigszonerna i Ukraina, och att vi gör det tillsammans i bygden.

Föreningen Tjernobylbarn i Horred  §  Horredsbygdens byalag  §  Horredsbygdens Rödakorsgrupp  §   Istorps pastorat i Svenska kyrkan  §  Lions Club Horred  §  Mötesplatsen Horred

1 Kommentar on “Tillsammans för flyktingar från Ukraina (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *