Tillsammans för flyktingar från Ukraina (3)

Vilken generositet! STORT TACK till alla i bygden för generositeten gentemot utsatta flyktingar från Ukraina! Igår bevisades stödet i bygden för flyktingar, då många personer lämnade kläder, skor, leksaker, lakan och annat att användas av behövande människor. På bilden syns att de inlämnade damkläderna väntar på att bli sorterade ordentligt, medan barnkläder, skor och leksaker redan är klara. Skulle ytterligare behov av olika saker uppstå vid senare tillfälle, så kommer Samordningsgruppen att efterlysa detta.

Vid spontanankomst av flyktingar från Ukraina till bygden, ta kontakt med Samordningsgruppen för hjälp och stöd direkt: Ingrid Brelind 0705880784 eller Harriet Hägg 0704242403

När som helst kan hjälp genom medel för inköp av hygienartiklar, konsumtionsvaror och annat till boenden i bygden förmedlas till Samordningsgruppen genom swish: 1233179256

Insamlingskontot kommer enbart att användas för kostnader relaterade till nuvarande flyktingmottagning i bygden, är registrerat av Horredsbygdens byalag och står under revisorsuppdrag. Om det finns medel kvar efter att aktiviteterna avslutas tillförs kvarstående medel Röda Korsets insamling för Ukraina.

Erbjud akutboende, i t ex rum i bygden, koordineras genom Samordningsgruppen för akuta behov och för flyktingar som ännu inte registrerat sig via Migrationsverket. Hör av dig till: Fredrik Borglin 073 0277906. Observera att du kan bli kontaktad för att med kort varsel öppna upp boendet.

Nätverket av kontaktfamiljer för att stötta flyktingar från Ukraina – för kontakt, lek för barnen, språkträning och samhällsintroduktion – välkomnar dig om du är intresserad; hör av dig till: Marita Sternfeldt 0706432388

Samordningsgruppen hoppas att vi alla kan bidra på olika sätt till att underlätta tiden i bygden för dem som tvingats att fly krigszonerna i Ukraina, och att vi gör det tillsammans i bygden.

Föreningen Tjernobylbarn i Horred  §  Horredsbygdens byalag  §  Horredsbygdens Rödakorsgrupp  §   Istorps pastorat i Svenska kyrkan  §  Lions Club Horred  §  Mötesplatsen Horred

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *