Tillsammans för flyktingar från Ukraina

Sex organisationer i Horredsbygden hade igår ett första samordningsmöte för att förbereda mottagande av flyktingar från Ukraina. Detta meddelande är en första information till alla invånare i bygden om att organisationerna gemensamt avser att inventera boendemöjligheter, insamling av material – som hygienartiklar, husgeråd, kläder mm – i bygden, och att ett nätverk av kontaktfamiljer för att stötta flyktingarna kommer att etableras.

Även en del kontanta medel kommer framöver att behövas för att täcka olika kostnader, och en insamlingsmöjlighet säkerställs i dagarna.

Vi återkommer om allt detta snarast. Vi hoppas att vi alla kan bidra på olika sätt till att underlätta tiden i bygden för dem som tvingats att fly krigszonerna i Ukraina, och att vi gör det tillsammans i bygden.

Föreningen Tjernobylbarn i Horred                    Horredsbygdens byalag                 Horredsbygdens Rödakorsgrupp                                        Istorps pastorat i Svenska kyrkan                       Lions Club Horred                           Mötesplatsen Horred

 

 

51 Kommentarer on “Tillsammans för flyktingar från Ukraina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *