Tillsammans för flyktingar från Ukraina (11)

De familjer som flytt konflikten i Ukraina och har kommit till bygden, för återhämtning och ett nytt steg i livet, trivs här och vill stanna – i vissa fall för ett tag och i andra fall för gott. Några har anställning medan andra inte har det än. Barnen går i skolor. Speciellt för dem som inte har inkomst är vardagen svår, och de behöver fortsatt ekonomiskt stöd. Alla behöver hjälp med myndighetskontakter och annat byråkratiskt, och Samordningsgruppen bistår fortsatt dem alla.

Om någon kan erbjuda en bostad i samhället – det är enklast att sköta vardagslivet då – under längre tid, vore det väldigt uppskattat. Kontakta Fredrik Borglin 073 0277906 i detta.

Till julen kommer extra stöd till flyktingarna från Ukraina i form av julgåvor från Röda korset i kommunen, samt från Majblomman i Horred till alla barnen.

Den som vill stödja hjälpen till flyktingarna i bygden inför julen och vintern ombeds skänka pengar genom Swish: 1233179256 och används av Samordningsgruppen till inköp av matvaror, hygienartiklar osv till flyktingfamiljerna från Ukraina tills de klarar sig själva, alternativ lämnat bygden. När aktiviteterna avslutas i bygden går resterande medel till Röda Korsets insamling för Ukraina.

Vid spontanankomst av flyktingar från Ukraina till bygden, ta kontakt med Samordningsgruppen för hjälp och stöd direkt: Ingrid Brelind 0705880784, Harriet Hägg 0704242403 eller Hasse Andersson 0724435647.

Samordningsgruppen Horred hoppas att vi alla kan bidra på olika sätt till att underlätta tiden i bygden för dem som tvingats att fly krigszonerna i Ukraina, och att vi gör det tillsammans i bygden.

Föreningen Tjernobylbarn i Horred  §  Horredsbygdens byalag  §  Horredsbygdens Rödakorsgrupp  §   Istorps pastorat i Svenska kyrkan  §  Lions Club Horred  §  Mötesplatsen Horred/Staden på berget          

21 Kommentarer on “Tillsammans för flyktingar från Ukraina (11)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *