Tillsammans för flyktingar från Ukraina (7)

De familjer som flytt konflikten i Ukraina och har kommit till bygden, för återhämtning och ett nytt steg i livet, har börjat hitta sig tillrätta. En av de vuxna har redan varit på anställningsintervju för jobb i närområdet, och fler är på gång. Skolbarnen ska börja i skolor efter påsklovet, och för de vuxna startar svenskundervisning inom kort. Insamlade kläder, skor, leksaker och annat används och gör stor nytta. Samordningsgruppen Horred är tacksam för allt stöd som visats i bygden, och som möjliggör ett värdigt mottagande.

Vuxna och barn i de familjer som kommit hit etablerar alltfler kontakter i samhället, och vill gärna stanna kvar hos oss i bygden. Men de behöver egna bostäder – så vem kan erbjuda det under längre tid? Kontakta Fredrik Borglin 073 0277906.

För att kunna ta sig till arbetsplatser som ligger på lite håll och där arbetsdagen börjar innan kollektivtrafiken fungerar, behöver ha eget transportmedel: bil. Finns det bättre begagnade bilar att köpa i bygden? Maila till info@hbygden.se

Medel förmedlas till Samordningsgruppen genom swish: 1233179256 och används till inköp av matvaror, hygienartiklar osv till flyktingfamiljerna från Ukraina tills de klarar sig själva. Resterande medel när aktiviteterna avslutas i bygden går till Röda Korsets insamling för Ukraina.

Vid spontanankomst av flyktingar från Ukraina till bygden, ta kontakt med Samordningsgruppen för hjälp och stöd direkt: Ingrid Brelind 0705880784, Harriet Hägg 0704242403 eller Hasse Andersson 0724435647.

Samordningsgruppen Horred hoppas att vi alla kan bidra på olika sätt till att underlätta tiden i bygden för dem som tvingats att fly krigszonerna i Ukraina, och att vi gör det tillsammans i bygden.

Föreningen Tjernobylbarn i Horred  §  Horredsbygdens byalag  §  Horredsbygdens Rödakorsgrupp  §   Istorps pastorat i Svenska kyrkan  §  Lions Club Horred  §  Mötesplatsen Horred/Staden på berget

3 Kommentarer on “Tillsammans för flyktingar från Ukraina (7)

  1. We used the data and specimens collected at the 24 mo interview for this report, but we excluded those participants with no archived blood specimen n 790 available for analysis clomid stockist uk Therefore, other HDAC inhibitors may be more appropriate for future studies

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *