Testning av utomhusvarningssystem

Från mars månad 2023 kommer larmsystemet för utomhusvarning att testas kl 15.00 varje första måndag i månaderna mars, juni, september och december. Med anledning av ett utökat varningsområde från Ringhals kärnkraftverk finns numera ljudsändare även i Horred, och dessa ingår i larmsystemet. Den första gången dessa testas blir den 6 mars 2023.

Ljudsignal

Informera gärna grannar, oavsett åldrar, om att testerna är för vår säkerhet och att de inte innebär någon fara. När ljudsändare hörs vid andra tidpunkter betyder det att alla ska vistas inomhus, stänga dörrar, fönster och ventilation, och lyssna på lokal radiokanal i P4 eller SVT för information.

Skolor, arbetsplatser och andra verksamheter bör ha beredskap om vad som ska göras om ljudsändaren hörs utanför testtillfällena.

7 Kommentarer on “Testning av utomhusvarningssystem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *