Tillsammans för flyktingar från Ukraina (10)

De ukrainska familjer som bor i bygden har etablerat sig väl. Barnen går i förskola och skolor, de vuxna männen arbetar heltid och kvinnorna är arbetssökande. Insamlade kläder, skor, leksaker och annat används och gör stor nytta. Insamlade medel genom olika evenemang i bygden och från privatpersoner har underlättat övergångar genom vår, sommar till höst. Familjerna deltar gärna i evenemang och föreningsliv och vill gärna ha kontakt med oss som lever här.

Förutsättningarna för att leva i Ukraina har inte förbättrats, och i förra veckan kom några släktingar till en av familjerna till bygden för att undkomma de militära angreppen. De vill för ett tag kunna stanna kvar i bygden, och processen för detta har påbörjats. Återigen har en familj i bygden öppnat sitt hem för att härbärgera två kvinnor och två barn tills dess att annan bostad kan hittas.                    Tillsammans i bygden möjliggör vi alla ett värdigt mottagande.

Samordningsgruppen Horred lyfter i detta meddelande vikten av att fortsatt stödja befolkningen i Ukraina, antingen genom stöd via olika organisationer som finns i och runt Ukraina, eller i närområdet. De som kommer till bygden nu behöver lika mycket stöd som de som kom till oss i våras.

Medel förmedlas till Samordningsgruppen genom swish: 1233179256 och används till inköp av matvaror, hygienartiklar osv till flyktingfamiljerna från Ukraina tills de klarar sig själva. Resterande medel när aktiviteterna avslutas i bygden går till Röda Korsets insamling för Ukraina.

Språkcafé – alla som vill träna svenska språket kan komma och prata med svensktalande om olika saker – och fika tillsammans, i biblioteket i Horred på torsdagar kl 18.00. Alla är välkomna!

Vid spontanankomst av flyktingar från Ukraina till bygden, ta kontakt med Samordningsgruppen för hjälp och stöd direkt: Ingrid Brelind 0705880784, Harriet Hägg 0704242403 eller Hasse Andersson 0724435647.

Samordningsgruppen Horred hoppas att vi alla kan bidra på olika sätt till att underlätta tiden i bygden för dem som tvingats att fly krigszonerna i Ukraina, och att vi gör det tillsammans i bygden.

Föreningen Tjernobylbarn i Horred  §  Horredsbygdens byalag  §  Horredsbygdens Rödakorsgrupp  §                                                      Istorps pastorat i Svenska kyrkan  §  Lions Club Horred  §  Mötesplatsen Horred/Staden på berget

27 Kommentarer on “Tillsammans för flyktingar från Ukraina (10)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *